Home > Info

Info


Stiati ca :

Arheologii au gasit dovezi ca machiajul era folosit de catre femeile din Egipt in anii 4000 IC . Ei au gasit artefacte de fard de ochi si obiecte folosite pentru aplicarea uleiurilor mirositoare .

Betisoarele de bumbac sau Q-tips au fost inventate in 1923 de un american de origine poloneza , Leo Gersenzang , care si-a creat propria compania pentru a isi vinde inventia .

Parul de " camila " folosit in fabricarea pensulelor nu este de fapt par de camila . Se numeste asa datorita inventatorului , Dl Camel .

 

Grija pentru pensulele cosmetice

Toate pensulele cosmetice trebuiesc curatate cel putin o data pe luna . Pensulele folosite la aplicarea rujului si a anticercanului necesita mai multe curatari decit cele folosite pentru aplicarea pudrei sau fardului . Motivul este ca aceste pensule devin lipicioase si retin mai repede particulele de praf si murdarie .

Pensulele pot fi spalate in apa calduta cu sapun slab sau sampon de par . Trebuiesc spalate usor , pastrind forma initiala . Indepartati usor machiajul prin apasare , sub apa . Clatiti cu multa apa , tot prin apasare , pina nu mai este nici o urma de sapun . Aduceti parul pensulei la forma initiala si lasati sa se usuce pe un prosop uscat si curat .

 

Parul este cea mai importanta componenta a pensulei .

Tipul de par folosit in fabricarea pensulei este cel ce determina timpul de utilizare si calitatea pensulei . Procesarea parului poate fi considerate ca una dintre cele mai vechi forme de abilitate dezvoltate de omenire si transmise din generatie in generatie , pina in zilele noastre .

 

Tipurile de par natural folosite in aceasta industrie sint :

Pure Kolinsky - par de samur din Siberia de Nord . Firul de par este extrem de fin , cu o exceptionala elasticitate si usor de manevrat . Ideal de utilizat , atit de catre profesionisti cit si de artisti .

Samur - Parul este luat din coada de samur , un animal mic gasit in Siberia si Japonia . Are o rigiditate importanta si se contureaza foarte bine . Pastreaza foarte bine culoarea si are o excelenta flexibilitate .

Veverita - Par potrivit pentru utilizarea cu culori de apa , datorita moliciunii si capacitatii excelente de a retine apa . Nu are tarie si isi pierde din forma ( virf ) .

Raton - Par de culoare maro gri , provenit din coada mamiferului din America de Nord . Este foarte moale si are calitatea de a reveni foarte usor la forma initiala . Tonurile duble de culoare sint folosite la pensulele cosmetice de calitate superioara . Exista si o imitatie , cu pret redus , care ofera aproape aceleasi proprietati .

Capra - Par folosit pe scara larga in industria pensulelor , datorita moliciunii si tariei sale .

Ponei - Acest par se gaseste intr-o gama larga de tipuri , cu preturi pornind de la economic la foarte scump . Provenit din China si Japonia , potrivit pentru culorile de apa si pentru ustensilele de scoala . Prezinta o lipsa de tarie daca este folosit in forma ascutita . Se cunoaste si sub denumirea de par de camila .  

Pahmi ( bursuc de copac ) - potrivit pentru toate pensulele cosmetice . Par moale cu o tarie ideala . Folosit in gamele premium .

 

Pensulele facute din fibre sintetice au devenit deja un lucru normal in magazinele de arta . In acelasi timp , au inceput sa fie exeprimentate si pentru aplicarea machiajului .

Optiune economica pentru pensulele din par natural , acestea sint disponibile intr-o gama larga de texturi si culori . Fabricate din filament de poliester de diferite dimensiuni , parul sintetic ofera acum aproape aceleasi  proprietati ca si cel natural , incluzind retentia de culoare , capacitatea de revenire la forma initiala , tarie si virfuri fine .

Tehnologia a ajuns acum la posibilitatea de a oferi diferite alternative , de la calitatea superioara a Toray-ul japonez la economicul Taklon .

Tipurile de par sintetic folosite in aceasta industrie sint :

Tynex - filamente taiate drept , mult mai tari si mai groase decit orice alt tip de fibra sintetica . Un bun inlocuitor pentru parul de animal pentru amatori .

Taklon - cea mai economica forma de fibre sintetice . Desi aceste fibre pastreaza un virf foarte bun , au o tarie si o elasticitate limitata .

Toray - par sintetic de cea mai buna calitate in aceasta categoria . Folosit de regula pentru pensule industriale de ulei si acrilice . Parul isi pastreaza forma initiala si are un grad corect de tarie si elasticitate .

Teijin - Parul Teijin este cea mai buna versiune a fibrelor sintetice . Foarte lucios in culoare , fin in textura , acesta este potrivit utilizarii de catre artisti . Foarte buna performanta in tarie si elasticitate .

 

 

 
© Copyright Mon Reve Professionnel 2008. All rights reserved
home |  termeni si conditii |  politica de confidentialitate |  politica de returnare |  harta siteului |  contact


Viziteaza magazinul Mon Reve Professionnnel pe ShopMania Smartbuy.ro - preturi si comparatii